Regülatör Nedir ?

Regülatör Nedir ? Regülatör Nerede Kullanılır ?

Voltaj regülatörü yada voltaj yükseltici olarak bilinen regülatör sistemleri servo regülatör, statik regülatör ve mikroişlemcili regülatör olarak çeşitlere ayrılmaktadır.

Şebeke gerilimindeki voltaj yükselme, düşme ve tüm dengesizlikleri önleyerek kontrol altında tutar ve voltajınızı değişken halden stabil hale getirir.
Regülatörlerimizin temel çalışma prensibi şebekeye seri bağlanan güç trafosu ve hassas yapıdaki varyak sayesinde çıkışta gerilim regülasyonu yapmaktadır.

Regülatör, voltajın farklı nedenlerden dolayı düşmesi yada yükselmesini önlemek için yapılan Elektrik cihazlarıdır. Bu cihazlar’a gelen değişken voltaj içerisindeki donanımsal parçalar ile voltajı düşürür veya yükseltir bu voltajı düşürme veya yükseltme işlemleri içerisindeki Elektronik devre ve mekanik parçalar ile yapılmaktadır. Genellikle sanayi'ler için üç fazlı Regülatörler ev'ler için ise tek fazlı regülatör'ler önerilmektedir, sistemin yapısına göre de değişkenlik gösterebilir.

ServoMatik Voltaj Regülatörleri elektronik olarak sağlanan koruma sayesinde ayar sahası dışındaki gerilim düşme ve yükselmelerinde, çıkış gerilimini elektromekanik olarak kesip, buna bağlı olarak oluşabilecek muhtemel hasarları önler. Her türlü bilgisayar sistemi, fax, Fotokopi, tıp ve laboratuvar cihazlarında, ev ve işyeri aydınlatması, komple daire ve ofis beslemelerinde, imalathaneler ve atölyelerde güvenle kullanılır.
Gelişen teknolojiyle birlikte, yiyecek ve giyecek ürünlerinde, günlük hayatta kullanılan diğer maddeler üreten makina, cihazlar stabil bir voltaja ihtiyaç duyar. Üretim sırasında çeşitli tipte kazanlar, fırınlar, kurutucular, ocaklar ve benzeri birçok yerde voltaj standartlarının sağlanması gerekir. Bu standartların istenen değerlerde tutulmasının gerektiği yerlerde ihtiyacınıza uygun Servo-Matik Voltaj Regülatörlerinin kullanılması tavsiye edilir.
Regülasyonun tipine ve ihtiyaçlara bağlı olarak regülatörler basit veya karmaşık yapıda olabilirler. Standart bir Regülatörde temel olarak bir bulucu eleman, bir yayım organı ve bir servo motor vardır. Bulucu eleman, ayarlanmış büyüklüğün değişimlerini ölçer. Yayım organı; ayarlayıcı büyüklüğün değişimlerini, ayarlanmış büyüklükle bu büyüklüğün sabit tutulacak değerleri arasındaki farka bağlı olarak düzenler. Servo motor, ayarlayıcı büyüklüğün yayım organı tarafından belirtilen değişimlerini yerine getirmek için gerekli gücü uygular. Koruma Sistemleri, Regülatörden tamamıyla ayrıdır ve genellikle regülatör iş yapamaz hale geldiğinde devreye girer, makineyi ve sistemi durdururlar.

Voltajın belirli sınırlar içinde kalması istenen tüm cihazlar da yaygın olarak Servomatik voltaj regülatörleri kullanılır. Birçok elektronik cihaz, voltaj gerilimlerindeki değişmelere rağmen çalışmasına devam eder. Bazı cihazlar ise, kaynak gerilimindeki küçük bir değişimden bile etkilenebilir. Bu yüzden bir voltaj regülatörün’ün kullanılması gerekir. Elektronik bir voltaj regülatörü güç kaynağı ile bu kaynak tarafından beslenecek cihazı temsil eden yük gerilimine bağlanır ve çıkış voltajını belirli bir değerde tutar. Regülatör düzeni şebeke gerilimindeki meydana gelen dalgalanmaları, uygun sınırlar içerisinde, otomatik olarak dengeler.
Kullanım Alanlarından Bazıları
CNC Tezgahları, Kesintisiz Güç Kaynakları, Tıbbi Cihazlar, Telekomünikasyon Cihazları, Otomasyon Ekipmanları, Ağaçİşleme Makineleri, Enjeksiyon Makineleri, Matbaa Makineleri, RadyoVericileri, Televizyon Vericileri, Tekstil Makineleri, Tasarım Makineleri, Elektrikli Ev Aletleri, Klimalar, Kuyumculuk Cihazları, Teknik Cihazlar, Yangın Güvenlik Sistemleri, Personel Devam Kontrol Sistemleri, Denizcilik Ekipmanları, Fotoğraf Baskı Makineleri, Asansörler, Kartlı Geçiş Sistemleri, Laboratuar Cihazları, Dişçilik Ekipmanları, LazerCihazlar, TelefonSantralleri, Hırsız alarmSistemleri, Motorlu Kepenkler, Bilgisayar Sistemleri, Aydınlatma Üniteleri, Kombiler, AmbalajMakineleri, Deri İşleme Cihazları, Motorlu Makineler, Market Ekipmanları, Isıtma ve Soğutma Sistemleri